BELL BARONETS – TIED UP IN RED

 

 “ Fuzz is not a buzz, it's destiny!... “

Dat de Bell Baronets van rood houden is duidelijk. Kennis maken met deze Zwitserse rockband is via de recensie van hun album ‘Ted Up in Red’ een feit. Dit jonge trio debuteerde in 2017 met ‘The Strong One’. In de voorbije 2 jaar tourden ze uitgebreid in centraal Europa, waarbij ze (lees: Silvan Gerhard: guitar/ Michael Kühni: bass/ Claudius Ammann: drums) voldoende inspiratie opdeden voor nieuwe nummers.

Het resultaat zijn 10 eigen nummers die, naast de persoonlijke invloeden van de bandleden, resulteren in een zeer actueel geluid dat, als er iets is, verband houdt met de muziek van o.a. Alice in Chains, Artic Monkeys en zelfs een vleugje Muse. In deze context is het niet verwonderlijk dat de onberispelijke productie erg actueel klinkt, inclusief enig misbruik van de pedaaleffecten.

Herkenbaar is zeker de opener “Closer”, even aanstekelig klinkt “It’s Not Because of You” en dat “Gold in Them Hills” een van de promo singles werd, word je ook snel duidelijk. Op “Inked” laten ze zich van hun andere kant horen en, voor hen voor wie het “wat meer” mag zijn is er “Shoot My Heart”, “Craving” of het bedwelmende “Ain’t no Match”. Afsluiten doet het trio met “Driven”,een uitgesponnen ballade met snedige wah-wah effecten, die grenzen verlegt. 

Dat de Bell Baronets nog voor velen wellicht nieuwkomers zijn, zal de pret na het beluisteren van ‘Tied Up in Red’, bij echte rockliefhebbers alleen maar vergroten. Voor hen die zich ook willen laten verbazen, is er hun tweede studio album dat oude rock vibes combineert met eigentijdse riffs en aanstekelige grooves.

“ For rock lovers who want to be surprised, there is ‘Tied Up in Red’ the second studio album of the Bell Baronets, that combines old rock vibes with contemporary riffs and catchy grooves… “ (ESC for Rootstime.be)

Eric Schuurmans

Album track list:
01. Closer - 02. It’s Not Because of You - 03. Rattle My Cage - 04. Gold in Them Hills - 05. Inked - 06. Shoot My Heart - 07. Volta - 08. Craving - 09. Ain’t no Match - 10. Driven
Lyrics/music © 2019 by: Bell Baronets – Produced, recorded & mixed by: Simon Huber & Frank Niklaus

Album line-up:
Silvan Gerhard: guitar / Michael Kühni: bass / Claudius Ammann: drums

Discography Bell Baronets:
Tied Up in Red [2019] | The Strong One [2017] | Bell Baronets” (EP) [2013] | Break on Through (tape) [2011] |

 

Artiest info
Website  
 

Label: Irascible Music

video